Fritids

Varje morgon så äter vi frukost tillsammans med de barn som kommer tidigt, 

Vi är alltid ute 25 min innan skolan börjar. Det mår vi alla gott av!

När barnen sedan kommer tillbaka till fritids efter skolan ”prickar” vi av dem på en lista. Det gör vi för att se vilka som är här men även för att varje barn skall bli sedd och uppmärksammad. Därefter innan mellanmål ges tillfälle för gemensam lek. Det tycker vi är viktigt, eftersom dagen varit helt uppstyrd av skolans schema.

Vi har förmånen att tillaga vårt eget mellanmål, vilket gör att vi kan äta ett näringsrikt och bra mellanmål. Vi har alltid grovt bröd och frukt till mellanmål, en gång i veckan serveras gröt.

Vi är ofta ute, i anslutning till skolgården finns en skog som flitigt utnyttjas. På fritids har vi byggt vårt eget ”Äventyr”, en stor trädkoja med uteplats, grillplats och äventyrsbanor. Där leker och snickrar vi ofta och vi äter mellanmål ute en dag i veckan. Planerad verksamhet har vi varje dag mellan kl. 15.15 - 16.15.

Under terminerna så har vi föräldrafika med olika teman. Vi har även kalasdagar då vi firar de som fyllt år under terminen. Varje år har vi en övernattning här på skolan med barnen samt en traditionell sommarfest med grillning. Alltsammans är mycket uppskattade inslag i vår verksamhet. ”Positiva vårdnadshavare ger positiva barn”, vi jobbar medvetet med att få hela familjen att trivas på Stavby Fritids.

Flexibilitet är vårt ledord, leken är oerhört viktig och alla barn är naturligtvis i centrum för vår verksamhet. 

Inget är omöjligt, allt kan hända här på Stavby Fritids !

Uppdaterad: